Middag och Klubb Diod med Andreas Tilliander

Strax ska jag iväg på en återföreningsmiddag tillsammans det presidium som jag arbetade med under min termin som Vice CC på Kuratorskonventet. Det ska självklart bli mycket trevligt. Sedan väntar Klubb Diod på Gästrike Hälsinge nation som får finbesök i DJbåset av självaste Andreas Tilliander. Detta kryddar de med att ha öppet till 02. Det kan alltså inte bli annat än succé! Vi hörs!

Familjen Någorlunda - Marsspex på Stockholms nation

Eftersom Beatrice inte är i stan gav jag mig igår ut på en kulturell aktivitet, nämligen Stockholms nations marsspex. Trots att Marsspexet på Stockholms nation är känt för att vara en av de absolut bästa i stan så var det första gången jag lyckades ta mig iväg. Enligt deras hemsida handlar Familjen Någorlunda om en till ytan helt vanlig svensk familj. Under ytan kokar det dock av frustration, osäkerhet och längtan efter något annat. Mjukispappan Lennart är navet som försöker hålla familjen på fötter men när han oväntat slår igenom som artist vänds familjens liv upp och ner. Och vilken fantastisk produktion det bjöds på. Inför en fullsatt sal levererar Stockholms marsspex en makalös föreställning. 

Vissa av skådespelarna håller extremt hög klass, både som skådespelare, komiker och sångare. Särskilt bör Eskil Bodin som spelar klämkäcke Lennart, Fredrik Wedar (sliskiga journalisten Steven), Oscar Malmqvist (hemlöse norrlänningen Leif) och Petra Brohäll (journalisten Eva) nämnas för deras i det närmaste excellenta prestationer. Det är dock bredden och proffsigheten som imponerar mest. Samtliga skådespelare håller en jämn nivå, orkestern imponerar och ljud och ljus sköts prickfritt. Ikväll körs Familjen Någorlunda för sista gången. Föreställningen börjar klockan 19 men jag rekommenderar starkt att man är där i mycket god tid.    















Veckans nationspresentation (v.13): Uplands nation

Uplands nation grundades 1642 och 1825 köpte Uplands nation det hus som de använder idag. Uplands nation är bland annat kända för sin exceptionella pub Svantes Källare som har öppet sex dagar i veckan. På sommaren expanderar Svantes källare ut i trädgården. Uplands arrangerar även Jazzbaren varje fredag som erbjuder schyssta prisvärda drinkar i trevlig förfestmiljö. Dessutom är Uplands nation känd för sina många och trevliga gasquer. Bland annat arrangeras Nyårsgasque, Jeriko kapitel och St Paticksgasque. Som om inte det var nog erbjuds ärtor & punsch varje torsdag, café på lördagar och nationsrally. Inför Valborg laddar Uplands upp rejält med fest i dagarna fyra, däribland en mycket populär champagnegalopp.

Detta inlägg döper jag till sålunda

Igår konverserade jag med en språkvetare som hade läst min blogg. Hon var mycket upprörd. Näst intill förbannad. Spörsmålet rörde ordet sålunda som hon tyckte att jag överanvände. Det har hon rätt i. Sålunda ska jag genom detta inlägg sluta använda ordet sålunda. Det kommer bli svårt, men jag tror jag klarar det. Däremot fick jag beröm för min stavning. Jag tackar sålunda för det. Hej då sålunda, hej framtiden!

Landskap med efterföljande sexa på V-dala

Igår höll V-dala landskap. Landskap är ett möte för nationens medlemmar där beslut tas om nationens ekonomi, personer väljs till olika ansvarsposter. Det är lite olika mellan nationerna hur många landskap som hålls men det vanliga är 2-3 per termin. Efter mötet hålls en så kallad sexa, dvs en enklare middag. Igår blev jag vald till den ansvarsfulla posten som hyresförhandlare. Det innebär att jag tillsammans med ytterligare en person kommer representera nationens hyresgäster i kommande hyresförhandling. Kommer säkerligen att bli mycket intressant och allmän glädje. Efter middagen som bjöd på god gulasch, skönsång, trevlig underhållning och fantastiskt samkväm var det dags för dans och allmän eufori. Alltid lika trevligt att spela skivor. Ikväll ska jag ta mig förbi Stockholms nation för att gå på Marsspexet. Mer om det senare...

Sexan...

Sånganförarna

Norrlands 1Q på besök


Veckans klubbprofil (v.13): Arvid Janson

Foto: Arvid JansonArvid Janson är en av två deltagare i den Hiphop/electroinfluerade DJduon IOU (tillsammans med Petter Zerpe). Arvid Janson var också en av arrangörerna till den legendariska, numera nerlagda Hiphopklubben KNAS. Tillsammans med Petter Zerpe har han efter tiden med KNAS intagit dansgolv efter dansgolv med storm, både i Uppsala och i Stockholm. Bland annat har de gästat på klubbar på bland annat V-dala, ÖG, Smålands och GH nationer. Men även jobbat med egna produktioner på bland annat Orange och Hotell Gillet.

Utöver DJ:andet är Arvid en grym designer vilket tydligt märks i de klubbproduktioner han är inblandad i. Under IOU flagg driver Arvid tillsammans med Petter http://www.iloveiou.se/.

På hemsidan går att läsa: "Det var en sen kväll i augusti 2004. Två personer med olika syn på musik tog en öl och fastnade i en djupblodad diskussion angående pianohouse. Några veckor senare stod de två tillsammans bakom skivspelarna, med ett knippe skivor i backarna och fjärilar i magen. Från början var det ett oordnat kaos av stilar och influenser. Det blandades både högt och lågt. Men  just där och då påbörjades också en resa, en resa genom natten som pågår än idag. IOU hade sett dagens ljus. IOU är Petter Zerpe och Arvid Janson, men samtidigt mycket mer än så. IOU är en vinande hi-hat och en bastrumma tyngre än bly. IOU är musiken som får dig att dansa. IOU är pistolskott och sirener, strålkastare och eufori – en kavalkad av trummor, stråkar, trumpeter och glädje. IOU är kärleken till musik."

Under resans gång har IOU utvecklats och influerats, skaffat olika samarbetspartners och breddat och förändrat sin musikstil. Och resan är långt ifrån över. Håll utkik efter kommande produktioner med Arvid och IOU är ett hett tips!


Veckan som kommer...

Påskvecka innebär i nationslivet en lugnare vecka. Jag tänkte dock lista tre events som jag har till avsikt att bevaka. Dels som motivering för mig själv men även så att ni får en liten försmak om vad som komma skall. Förutom de klassiska inslagen tänker jag mig följande upplägg:


1. Landskap med efterföljande sexa på V-dala (måndag)


2. Marsspex på Stockholms nation (tisdag)


3. Klubb Diod på GH nation med Andreas Tilliander (onsdag)


Sålunda kommer jag erbjuda en blandad kompott denna vecka. Dessutom fortsätter självklart veckans nationspresentation och veckans klubbprofil. Och säkerligen en massa annat stoj & stim. Vi ses inom kort!

/Fredrik AB


Nationskörsfestivalsgasque på Östgöta nation

Inledde gårdagskvällen i V-dalapuben med min vän "Gordon". Gordon var ansvarig för puben under kvällen och hade därmed utnämnt sig själv till kung över V-dala (därav kungakronan). Efter några timmars trevligt häng var det dags att ta sig bort till Östgöta nation och Nationskörsfestivalsgasquen för lite skivspelande. Och vilken fantastisk kväll det blev! Man märkte tydligt att samtliga var oerhört peppade efter en intensiv dag. Släppet hade öppet till 02 och det var fullt ös till stängning. Igår insåg jag för övrigt hur dålig hörsel jag har i bullriga miljöer. Några tappra försökte önska sina favoriter men är DJ:n döv så kan det bli svårt med kommunikationen. Gårdagens absolut bästa önskning, gick till ungefär så här:

Glad dansande kille: "Kan man önska en låt av dig?"
Jag: "Va?"
Glad dansande kille: "Är det av dig man önskar låtar?
Jag: "Ja, vad vill du önska?"
Glad dansande kille: "Michael Jackson!"
Jag: "Va?"
Glad dansande kille: "Michael Jackson!"
Jag (lite dryg): "Han är ingen låt, han är en artist"
Glad dansande kille fortsätter dansa... Och ja, jag spelade både en och annan Jackson...



Dansgolvet på ÖG

Gordon i kungakronan


Afterschool och Lazee

Igår var det som tidigare nämnt full fart från klockan 7 på morgonen till klockan 4 på natten. Ett 21-timmars arbetspass sitter aldrig fel, och framförallt inte igår. Jag inledde med att köra en Afterschool med en DJ i timmen för att sedan levera Smålands Live som kvällen till ära gästades av Lazee. Både Afterschoolen och Smålands Live var mycket angenämnt, även om jag blev lite sliten framåt småtimmarna.

Ikväll ska jag ta mig till Östgöta nation och spela skivor på Nationskörsfestivalens gasquesläpp. Det kommer säkerligen bli en mycket trevlig kväll, lönehelg som det är. Självklart kommer det mer om det imorgon. Pepp!

Afterschool på V-dala


Riggning på Smålands Live

Lazee på Smålands Live


Avriggning...


Renoverings/Inflyttningsmiddag och fler bilder

Igår var jag alltså som jag tidigare nämnde på renoverings/inflyttningsmiddag hos två vänner. Och vilken fantastisk middag det blev! Det bjöd på tvårätters, vin i kopiösa mängder, en nyinflyttad och en renoverad lägenhet. Festen höll sålunda vad som var utlovat. Under middagen pratade vi en del om min blogg (det är för övrigt ägaren till lägenhet som har designat min blogg). Samtliga (förutom jag själv då) verkade mycket överens om att jag lägger upp alldeles för få bilder. "En bild säger mer än tusen ord" och "fan vad dåligt du skriver, ge oss bilder istället" var vanligt förekommande fraser. Detta tänkte jag fira med att publicera hela tre bilder. En på värden, en på en glad festdeltagare och en bild på efterrätten.

Nu ska jag strax iväg och börja förbereda för dagens afterschool. Kommer bli sjukt maxat! Vi hörs lite senare!

Värden

Johan

Efterrätten


Intensiv planering inför morgondagens äventyr

John EmmellIdag ägnar jag den mesta tiden åt att planera morgondagens helt vansinniga schema. Från klockan 12-18 testar jag ett helt nytt afterschoolkoncept i V-dalapuben med 6 DJ:s, 2 artister och buffé. Klockan 19 fortsätter jag med Smålands Live som gästas exklusivt av Lazee (en spelning som för övrigt nämndes på P3 idag).

Det roligaste med Afterschoolen är dock ett fantastiskt sammanträffande. Imorgon kommer John Emmell och en hiphopare vid namn A.B. att uppträda. Som någon kanske vet är det just mitt smeknamn, AB alltså. Detta har de senaste veckorna resulterat i en rad samtal, mail och sms som alla har haft samma innehåll. Ungefär såhär: "Ska du rappa? Har du fått hybris?". Så nu tänker jag en gång för alla lugna ner er. Nej, jorden kommer inte gå under imorgon. Jag ska inte rappa!

Ikväll ska jag på någon form av renoverings/inflyttningsmiddag hos en kompis. Renoveringsmiddag på så sätt att han renoverat lägenheten och inflyttningsmiddag genom att hans flickvän flyttar in. Kommer säkerligen bli en mycket angenäm afton. Men lugn, det är en lång dag imorgon. 

Sushibuffé och möte på Uppsala konsert och kongress

Idag har jag ätit lunch med min gode vän Sven. Det var trevligt. Vi pratade om ditten och datten, mest om datten om jag ska vara helt ärlig. Lite snack om gårdagskvällen på Snerkan blev det också.

Sedan blev det möte med Kuratorskonventet (nationernas samarbetsorgan) på Uppsala konsert och kongress. På sådana möten är samtliga nationer representerade. Anledningen till att jag var där var att jag hoppades på att få ansvarsfrihet från min termin som Vice Curator Curatorum (något som jag också fick). Som om inte det var nog så belönades jag också för min fantastiska insats för kuratorskonventet med ett så kallat evighets KK-kort. KK-kort är ungefär som ett VIP-kort på nationerna som berättigar företräde i eventuell kö på nationernas arrangemang. Dessa delas ut terminsvis till ett antal nationsaktiva som ser till att nationerna är just vad de är. Det är sålunda mycket jobb som ligger bakom ett kk-kort. Dock något jag kan rekommendera. Att vara nationsaktiv ger sjukt mycket erfarenhet, glädje och kontakter.

Ikväll ska jag ta det mycket lugnt framför tv:n. Även en hårt arbetande klubb och festbloggare får varva ner ibland. Så det så!


Tisdagskväll med förfest och utgång på Snerikes nation

Gårdagskvällen spenderades med två kompisar som hade ägnat dagen åt en Nektenta. Detta innebar att förfesten karaktäriserades av grafer, X och Y, ekvationer och andra tekniska saker. Det var inte så intressant. Men trevligt. Efter några avancerade uträkningar, några öl och annat skoj bestämde vi oss för att ta oss ner till Snerikes. Det var det fler som hade gjort. Kön var så där lång som den bara kan vara å Snerikes en tisdag. Skitlång alltså. Väl inne kokade nationen. Samtliga dansgolv gick på max och man märkte att det var tentafest som gällde för de flesta. Som vanligt levererade Deniz Gun på stora golvet riktigt fet klubbmusik. En riktigt bra tisdagskväll alltså!

Nu är det dags för lunch med en kompis. Sushibuffé står på agendan. Vi hörs under dagen!


Veckans nationspresentation (v.12): Stockholms nation

Denna vecka drar jag igång ytterligare en återkommande presentation, nämligen en nationspresentation med utgångspunkt i Klubb & fest. Först ut är Stockholms nation.

 

Stockholms nation grundades redan 1649 och är en av de större nationerna med cirka 4 500 medlemmar. Varje torsdag bjuder Stockholms nation in till fest genom sin omåttligt populära klubb Utgång som stoltserar med hela 5 barer och 4 dansgolv! Några gånger per termin kryddas klubben med det lilla extra och byter skepnad till STORtorsdag med öppet till 02 och särskilt inbjuden DJ eller band. Innan varje Klubb Utgång arrangerar Stockholms nation både Lounge Avgång samt Restaurang Holmiana. En riktig stockenkväll innebär därför både förfest och klubb.

 

Förutom sina legendariska torsdagar är Stockholms nation särskilt känt för sitt Valborgsfirande. Valborgsfirandet innebär på Stockholms nation fest i dagarna tre. Valborgsfirandet inleds den 29 april med Valborgspub, utmynnar på själva valborgsmässoafton i en kokande champagnegalopp för att dagen efter rundas av med majmiddag. Vill du att ditt Valborgsfirande ska bestå av mycket folk, sjukt bra stämning och ett euforiskt ös är Stocken the place to be.

 

Förutom torsdagarna och valborg arrangeras bland annat Marssgasque, Luccegasque, Gåsbal och Citygasque. De senaste åren har bland annat Melody Club och Hoffmaestro gästat Stockholms nation.



Veckans klubbprofil (v.12): Naima Ahmed Nor

Denna vecka vill jag lyfta fram än av stans absolut mest aktiva DJ:s. Naima personifierar just den kärleken till musik som en bra DJ måste besitta just för att vara bra. Och som hon uttrycker det! Med sin sköna, genomtänkta och lättdansade musik sätter hon dansgolv efter dansgolv i brand.

 

Förutom de egna klubbarna New kid on the block och The Beat Club syns hon på praktiskt taget varenda nation (bland annat Snerikes, Östgöta och V-dala). Ja, hade det funnits en nationsklubb på månen hade Naima säkerligen varit resident! Genom sin outtröttliga förmåga att leverera schysst musik på precis det sättet man vill ha det på ett svettigt dansgolv har hon varit med och gett nationsklubblivet det där lilla extra. Tänk på det nästa gång du svettas på nåt av nationernas kokande dansgolv…  

Foto: Thatsanie Sieda





Jag heter Fredrik Annell-Berger, är 25 år och läser för tillfället 8 terminen på juristprogrammet. Sedan hösten 2005 har jag varit nationsaktiv. Förutom olika klubbprojekt driver jag olika typer av events, till exempel modeutförsäljningar, afterschools och olika typer av lounger. Dessutom dyker jag några gånger i månaden upp i olika DJ-bås runt om på nationerna!