Kvalborg blir Valborg...

Vädret var schysst, folk var peppade och Timo var grym! Efter en fantastisk start på Valborgshelgen laddar jag så smått om för Valborg. Medan andra sitter ute i parker och njuter av livet passar jag på att blogga lite samtidigt som jag förbereder kvällens fest. Och vilken fest det kommer bli! Maskinen är pepp, Tensta är pepp, Marina är pepp. Ja, till och med killen i garderoben är pepp!

Dags att fortsätta jobba. Ha en grym Valborg så ses vi lite senare!

Tja!

Kvalborg med Smålands LIVE och en uppmaningens ord

Efter en trevlig kväll bakom skivspelarna så är det äntligen dags. Kvalborg kommer jag spendera på Smålands nation för att tillsammans med två glada kamrater arrangera vår livebandsklubb Smålands LIVE. Känns sjukt kul att kunna presentera Timo Räisänen på scen. Senast det skedde på nation var för exakt fyra år sedan på V-dala nations Kvalborgsgask. Alltså hög tid för en repris idag!

Kollade vädret nyss, inte den svenska tråkiga vädersiten utan den norska lite mer hurtiga webplatsen. Den norska siten utlovar bättre väder i Uppsala idag än den svenska. Det tycker jag känns tryggt.

Oavsett vad du hittar på idag så se till att hålla dig cool! Man är aldrig bättre än sin senaste fest som jag alltid brukar säga. Tänk på det!

Vi hörs inom kort!


Valborg, Here I come!

Så var et äntligen dags. Hemtentan inlämnad och kvällen närmar sig. Ikväll ska jag spela skivor på en disputationsmiddag, lagom uppvärmning för vad som komma skall. För imorgon är det dags! Imorgon kvalar vi in Valborg med Kvalborg. Såklart! Sov rejält inatt så hörs vi imorgon!

Veckans nationspresentation (v.17): Södermanlands-Nerikes nation

Södermanlands-Nerikes nation, eller Snerkes i vardagligt tal grundades redan 1595 och består i dagsläget av drygt 3 000 medlemmar. Idag är nationen den enda som har kvar anknytningskravet, dvs att man som medlem måste ha någon form av anknytning till hemlandskapen.

Snerkes har som enda nation en restaurang som är öppen hela sex dagar i veckan. På tisdagar pumpar Snerkes igång veckan med tre dansgolv och sjukt bra drag. Är man inte där så är man inte nån annanstans heller. Typ.

Snerkes anordnar en rad olika gasquer, däribland Revolutionsgasquen för att fira franska revolutionen.

På sommaren kör Snerkes sin omåttligt populära sommarrestaurang Bryggan med klubb varje tisdag och fredag. Inte att missa!

Under Valborg utmärker sig Snerkes framförallt genom att arrangera den största chamagnegaloppen. Liveband, sjuka mängder bubbel och vansinnigt med folk. Kan inte bli annat än succé!

Hemtenta och Valborgsfix

Efter en lång dag med hemtenta och en lika lång kväll med Valborgsfix chechkar jag in hemma vid halv elva tiden. Det är lagom det. Imorgon blir det att fort som fan skriva klart hemtentan för att sedan på allvar dra igång med Valborgsförberedelserna för att slutligen toppa onsdagen med att spela skivor på en disputationsmiddag. Och sen är det här, det vi alla väntat på, Valborg 2010! Dags att sova, vi hörs imorgon!

Veckans klubbprofil (v.17): Hoa Ly

Foto: PrivatHoa Ly är en av tre initiativtagare till Studio Dicore som bland annat arrangerar modevisningar, klubbkvällar och utförsäljningar i både Uppsala och Stockholm. Hoa har de senaste åren utmärkt sig i Uppsala som en otroligt medveten och ambitiös DJ och arrangör och har bland annat arrangerat klubbkvällar med TTA, Miike Snow och Le sport.

Förutom Studio Dicore är Hoa en av grundarna och initativtagarna till Psykologifabriken, ett projekt som syftar till att uppmärksamma psykologi under trevliga former.

Som om det inte vore nog mottog Hoa under förra veckan priset för Årets Uppsalastudent ur Anders Walls hand. Prispengarna om 100 000 kronor kommer Hoa att investera i kommande projekt.

Under Valborgshelgen är Hoa bland annat aktuell med Teddybears på Saluhallen och Smålands nations Champagnegalopp.

Valborgsuppvärmning ikväll!

Kalmar nation tjuvstartar Valborgsfirandet med att arrangera Valborgsgasque. Kvällen till ära har man bjudit in självaste Nina Kraviz som knappt kommer hinna hoppa av planet från Moskva innan hon ska få Kalmar nation att koka. Släpp 23-04. Inte att missa!

Handen på hjärtat på V-dala nation gästas av självaste David Pagmar aka Monty som turnérar med sin senaste skiva. Öppet 21-01

Smålands nation arrangerar sin smått legendariska damsupé. Kalle Krypt får släppet att koka ända till 04. Släpp 23-04

Finns således stora möjligheter till en magisk afton! Vi ses ikväll!

Preklin och matlagning

För en gång skull uppe med tuppen. Det känns oerhört skönt och sunt. Ska strax iväg för att laga mat till Preklin. 400 utklädda mycket glada läkarstudenter som ska äta som aldrig förr. Självklart rapporterar jag om allt imorgon. Ses!

Veckans nationspresentation (v.16): Västgöta nation

Västgöta nation grundades 1639 och har idag cirka 1 200 medlemmar. Västgöta nation har en bred festverksamhet som sträcker sig hela vägen från pubverksamhet året runt till olika typer av gasquer till en rad olika kreativa klubbidéer.

Nationen är särkilt känd för sin fiskrestaurang BLÅ som har mycket gott renommé. Nationen pub Djäknen är beläget i en otroligt mysigt källarvalv och har öppet tis-lör. På sommaren flyttar puben ut i nationens trädgård.

Västgöta nation erbjuder både lunch under vardagarna som helgfika, alltid med råvarorna i centrum.

Dessutom arrangerar nationen för tillfället två olika klubbar, dels SMASH som kombinerar dans med rundpingis och dels tranceklubben Tranze-fest som är den enda i sitt slag i Uppsala. Mest känd är nog Västgöta nation antagligen för Tiroler som arrangeras två gånger per år. Då förvandlas Västgöta nation till en tysk ölhall med mycket ompabompa och glädje.

Årets Uppsalastudent- och alumndag

Igår arrangerade Uppsala Universitet i samarbete med Kuratorskonventet, Uppsala studentkår, Farmacevtiska studentkåren och Utrikespolitiska föreningen i Uppsala Årets Uppsalastudent- och alumndag. Kvällen inleddes med prisutdelning i Universitetshusets aula. Under ledning av konferencier Per Naroskin guidades vi genom kvällen. Utrikespolitiska föreningen arrangerade föredrag med efterföljande debatt under ämnet "Globalt ledarskap - hur den enskilde människan kan göra världen till en bättre plats." Föredragande var Eva Hamilton, Michael Sohlman och Linda Nyberg.

Med fin inramning av Kungliga Akademiska kapellet under ledning av Stefan Karpe delades en rad olika priser ut. Årets nationsevenemang tilldelades Stockholms marsspex, "Familjen någorlunda". Årets alumn tilldelades Peter Englund. Slutligen delades priset Årets Uppsalastudent ut till psykologistuderande Hoa Ly. Förutom hans framstående psykologistudier är Hoa en drivande kraft bakom Studio Dicore och en av initiativtagarna och grundarna av Psykologifabriken. Prispengarna om 100 000 kronor kommer Hoa investera i kommande projekt.

Efter själva prisutdelningen väntade mingel och buffé i självaste Gustavianum. Ett hundratal särskilt inbjudna gäster minglade under trevliga former.




















En glädjens dag!

Tisdagskvällen spenderades som sig bör på ett av Snerkes dansgolv. Alltid trevligt. Efter jag är en ytterst skötsam person gick jag hem i föredömlig tid och känner överhuvudtaget inte av gårdagskvällen. Det är glädje!

Något annat som glädjer mig är Årets student- & Alumndag. Ett mycket fint initiativ för att lyfta fram några extra hedersvärda prestationer. Följande priser skall delas ut: Årets Uppsalastudent, årets nationsevenemang och årets alumn. Ceremonin går av stapeln idag klockan halv fem i Universitetshuset. Öppet för alla, och då kommer självklart jag vara där! Inte att missa!


Valborg närmar sig med stormsteg!

Valborg och Uppsalastudentens absolut största högtid närmar sig och är för tillfället bara 1,5 vecka bort. Därför tänkte jag tipsa om några matnyttiga länkar för att just du ska ha stenkoll på vad som händer i Uppsala under Valborgshelgen. Spana in länkarna härunder och sy ihop en Valborgshelg som passar just dig. Självklart kommer jag rapportera precis som vanligt ifrån mitt Valborgsfirande!

Gästkort: http://www.kuratorskonventet.se/default.asp?sc=page&sid=11

Tips på Valborgsaktiviteter: www.nationsguiden.se

Valborg på Facebook: http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=213729232581&ref=ts

Uppsala nya tidning: www.unt.se/student


Veckans klubbprofil (v.16): Viktor Backemar

Foto: Viktor BackemarViktor Backemar, eller DJ Akilles som han också kallas är en av stans mer etablerade Hiphop DJ:s och under åren har han synts på bland annat Oasia, Birger Jarl, Norrlands nation och Smålands nation. Som en av grundarna för numera nerlagda Clap to This! agerade han som resident på klubben tillsammans med Sir Duke (Gustav Johansson).

Viktor insåg redan under våren 2009 att nationernas hiphopklubbar tappade mer och mer mark gentemot andra musikgenrer. Därför tog han tillsammans med DJ Large kommandot över taktpinnen och skapade Walk This Way på Norrlands nation. Sedan starten har klubben gästats av bland andra Timbuktu, Salla & Masse och Pure P. Nu på fredag (23/4) gästas Walk This Way av inga mindre än Mofeta & Jerre som anländer Norrlands nation med målsättningen att spränga stället.

Utan Viktor och Walk This Way skulle Uppsalas studentvärld för tillfället stå utan en renodlad hiphopklubb och genom den kulturgärningen har han gjort sig förtjänt att få omnämnas som en av nationernas klubbprofiler.

Kickoff och tidig hemgång

Gårdagskvällen spenderades alltså tillsammans med övriga personer som ska vara med och driva sommarrestaurangen Taket i sommar. Totalt är vi sex personer med olika ansvarsområden. Efter en trevlig kväll drog vissa av oss vidare till Kalmar nations klubb Katuschka! Personligen blev jag gammal och trött och gick hem och sov istället. Festligt värre!

Veckan som kommer bjuder på bland annat på Årets student- och alumnidag. Vi hörs!

Taketkocken Oskar

Taketvärdarna Niclas och Gordon

Taketchefen tillika mig själv, Fredrik


Fixat och donat på Taket

Idag har vi änteligen dragit igång med förberedelserna på V-dala nations taketterass. Trots tråkigt väder har vi skrubbat, städat, skruvat och fixat som aldrig förr. Oj vad det här kommer ta tid, men vad bra det kommer bli! Strax ska jag iväg på en kickoff tillsammans med de övriga som jag ska driva Restaurang Taket med i sommar. Kommer säkerligen bli magiskt!





Jag heter Fredrik Annell-Berger, är 25 år och läser för tillfället 8 terminen på juristprogrammet. Sedan hösten 2005 har jag varit nationsaktiv. Förutom olika klubbprojekt driver jag olika typer av events, till exempel modeutförsäljningar, afterschools och olika typer av lounger. Dessutom dyker jag några gånger i månaden upp i olika DJ-bås runt om på nationerna!